HMV och Tonkrafterna

 
HMV
   Tonkrafterna
   Nedladdning & Upphov (7)
   SR & SVT Tablåer & Musikprogram
      1950
      1964
      1965
      1967
      1968
      1973
      1974
      1975
   SR & SVT Texter i RiR o TV
   Möten
   Föreningar & Kulturpalats
   Vad Nytt

Äldre Klassiker (3)

I Blueskvarter (5)

Midnight Hour (9)

Opopoppa (5)

Jazz Bland Annat (1)

Göteborgsnatta (1)

Drömfabriken (2)

Festplatsen (4)

Straggel & Strul (3)

Tonkraft (77)

Gästspel (1)

Intervjuprogram (3)

Uppesittarkväll (1)

Musik och Teater (3)

Visa Stunder (1)

P2 Live (0)

P3 Live (47)

P4 Live (13)

Nyare Klassiker (3)

Hmv & Spelaren går (1)

Det Musikaliska Ansvaret (5)

Tankar vid slutet av dagen (18)

   

Musiken i radio och tv

     

Sveriges Radios musiksändningar, inklusive SVT, har varit många från 50-talet och fram till idag. Så många att det knappast går att räkna dom och frågan är om någon överhuvudtaget gjort det. Frågan är om de finns nedtecknade någonstans, vem som uppträdde med vem, var och när det skedde, vad som framfördes och så vidare?

 

Man skulle samla in all information som finns, justera upp för eventuella felaktigheter (datum, tid, namn osv) och föra över denna till en spännande sökdatabas. Tänk en bas som vore tillgänglig för alla musikälskare, för alla radio- och tv intresserade och som var mer eller mindre komplett. Det vore nått!

 

I avvaktan på att detta sker kommer jag löpande att sammanställa diverse tider och programpunkter på mitt sätt. Listningen är inte, och kommer inte heller, att göra anspråk på att vara komplett (långt därifrån) utan är nog mer att betrakta som min egen komihåglista. Den kan dessutom innehålla hur många fel som helst, men den kan ju också vara hyfsat korrekt. Källförteckningen kommer från ett antal olika tidningar, tablåer och artiklar. Ingen nämnd och ingen glömd.

 

Jag har av naturliga skäl varit tvungen att begränsa mitt återgivande. De flesta radioprogram innehållandes i huvudsak grammofoninspelningar finns inte med, inte heller den uppsjö av radio- och tv-program avseende klassiska musikkonserter. Dessa får någon annan ta sig an.

 

Mvh Hmv 2010-03-21

 
 
© copyright 2017 | HMV ,     |   | hmv.tonkraft@telia.com