HMV och Tonkrafterna

 
HMV

Äldre Klassiker (3)

I Blueskvarter (5)

Midnight Hour (9)

Opopoppa (5)

Jazz Bland Annat (1)

Göteborgsnatta (1)

Drömfabriken (2)

Festplatsen (4)

Straggel & Strul (3)

Tonkraft (77)

Gästspel (1)

Intervjuprogram (3)
   1985 (1)
   2006 (1)
   2010 (1)

Uppesittarkväll (1)

Musik och Teater (3)

Visa Stunder (1)

P2 Live (0)

P3 Live (47)

P4 Live (13)

Nyare Klassiker (3)

Hmv & Spelaren går (1)

Det Musikaliska Ansvaret (5)

Tankar vid slutet av dagen (18)

   

INTERVJUPROGRAM

     

Vanliga och traditionella intervjuprogram i regional eller lokal tappning har det funnits, och finns fortfarande, gott om i Sveriges Radio. Ibland har dom uppträtt som programserier, ibland som små överraskningar insprängda här och där, ibland rätt trista, ibland ganska intressanta.

 

Det har ju sänts åtskilliga artistintervjuer i Sveriges Radio och jag är ganska övertygad om att det inte går att räkna allihopa. Det räcker ju med att gå till radiotablån för SR Minnen så förstår man att det finns hur mycket som helst. Vill man exempelvis läsa på så är det bara att slå upp en tidning som Röster i Radio och TV så blir det hur uppenbart som helst.

När det kommer till intervjuer med musiker och/eller grupper så är det vanligast att dessa mixas med olika exempel på deras skapande. Till syvende och sist är det ju oftast det som den som intervjuar egentligen vill prata om.

 

Ibland så råkar jag komma över något gammalt intervjuprogram som jag tycker passar bra till det jag håller på med. Inte sällan innehållandes några sanningar eller påståenden också. Ibland har en bisats hos någon tvingat mig att tänka om och redigera mina tidigare nedtecknade funderingar. Det händer också att en och annan nyare sångtext får mig att fundera en smula över hur det var förr, kontra hur det egentligen står till idag.

 

Sådana bisatser finns det säkert hur många som helst av, men kanske inte alltid att sägaren finns kvar. Det finns definitivt många kloka ord man missat.

 

HMV 9 oktober 2009

 
 
© copyright 2017 | HMV ,     |   | hmv.tonkraft@telia.com