HMV och Tonkrafterna

 
HMV

Äldre Klassiker (3)

I Blueskvarter (5)

Midnight Hour (9)

Opopoppa (5)

Jazz Bland Annat (1)

Göteborgsnatta (1)

Drömfabriken (2)

Festplatsen (4)

Straggel & Strul (3)

Tonkraft (77)

Gästspel (1)

Intervjuprogram (3)

Uppesittarkväll (1)

Musik och Teater (3)
   1973 (1)
   1974 (1)
   2010 (1)

Visa Stunder (1)

P2 Live (0)

P3 Live (47)

P4 Live (13)

Nyare Klassiker (3)

Hmv & Spelaren går (1)

Det Musikaliska Ansvaret (5)

Tankar vid slutet av dagen (18)

   

Musik och teater
     
Musik och teater. Två delheter som kan bli till en bra helhet om dom verkligen förstärker varandra. Jag menar som så att om text och musik blir till ett blir det en underbar helhet. Alltså teaterns olika dialoger och tal ackompanjeras endast av en bakomliggande tystnad och sångens innehåll och text förstärks med hjälp av musik,  När det ena inte tar över eller kör över det andra utan allt hör samman alltså, då blir musikteater som bäst för mig.

All produktion för scen kanske inte blir bra i radio, eller tvärtom för den delen. Dock har jag lite svårt för musikalisk radioteater men dom gånger, mest under 70-talet om jag skall vara ärlig, som jag lagt vinn om att försöka hålla sändningstiderna har produktionerna ändå på något sätt bitit sig fast.  Jag vet inte vad det varit, kanske budskapen, kanske kopplingen till musiken som bakgrund eller som del i framförandena, kanske något annat men det spelar ingen roll.

Visst har jag upplevt både den ena och den andra varianten genom åren och jag vet inte vilken form som är lättast att producera (borde allt ha skrivit; mindre svårt), musik och teater för scen eller för radion. Oavsett plats, form, publik m.m. är jag ganska övertygad om att inte bara producenterna utan också regissörerna har haft en hel del att fundera över.

HMV 2010-01-05

 
 
© copyright 2017 | HMV ,     |   | hmv.tonkraft@telia.com