HMV och Tonkrafterna

 
HMV

Äldre Klassiker (3)

I Blueskvarter (5)

Midnight Hour (9)

Opopoppa (5)

Jazz Bland Annat (1)

Göteborgsnatta (1)

Drömfabriken (2)

Festplatsen (4)

Straggel & Strul (3)

Tonkraft (77)

Gästspel (1)

Intervjuprogram (3)

Uppesittarkväll (1)

Musik och Teater (3)

Visa Stunder (1)

P2 Live (0)

P3 Live (47)

P4 Live (13)
   2006 (2)
   2007 (4)
   2008 (2)
   2009 (5)
   2010 (1)

Nyare Klassiker (3)

Hmv & Spelaren går (1)

Det Musikaliska Ansvaret (5)

Tankar vid slutet av dagen (18)

   

P4 Live

     

Precis som under en annan inledning påstår jag att programmet P4 Live är syster till P3 Live och P2 Live, med storebror Tonkraft och att programmen var/är sprungna ur fader Midnight Hour och moder Opopoppa? Med kusin Onsdagsbiten. Möjligt, möjligt, möjligt att trädet ser så ut! Bra program var/är det i alla fall, oavsett släktförhållande och med produktioner, producenter och inspelningsteam, som håller musiken levande.


Jag tycker faktiskt också att introt till P4 Live nästan är i klang med gamla hederliga Tonkraft. Fyller mig lite med samma förväntan och spänning. Från Sveriges Radios hemsida har jag knyckt en del P4 Live information.


”P4 Live är programmet för den levande musiken, inspelad inför publik. I P4 Live hörs det mesta av det bästa som framförts på såväl de större som de lite mindre musikscenerna runt om i Sverige. Kända och ännu inte lika kända artister blandas med internationella gästspel i landet. P4 Live produceras av Sveriges Radios lokala kanaler och samordnas från SR Skaraborg.” HMV:
Så sant, så sant! Men det efterföljande och lite beklagliga tillägget nedan fanns inte på radioföräldrarnas tid.


”Vi kan tyvärr inte ge bort/sälja kopior av våra inspelningar! Däremot kan du lyssna till de senaste sändningarna. Klicka på 30-dagarsarkivet…” HMV: 
Ja, ja, det finns väl bandare kvar än idag, för att inte tala om all annan laser- och chipsteknik, nät m.m. Iden om att klicka på arkivlänken fungerar i alla fall inget vidare i bilen eller bussen.

 

Vill du vara säker på att inte missa någon av de kommande konserterna i P4 Live? Vi påminner via sms eller e-post…” HMV: Tänk om Mr Tonkraft Herr C. Eklund hade ringt till oss alla Tonkraftslyssnare på 70-talet eller skickat personliga brev. Sicket jobb! Dessutom fanns ju inga preklistrade frimärken.

Gott är det i alla fall att se fram emot kommande inspelningar oavsett program och form !

 
 
© copyright 2017 | HMV ,     |   | hmv.tonkraft@telia.com