HMV och Tonkrafterna

 
HMV

Äldre Klassiker (3)

I Blueskvarter (5)

Midnight Hour (9)

Opopoppa (5)

Jazz Bland Annat (1)

Göteborgsnatta (1)

Drömfabriken (2)

Festplatsen (4)

Straggel & Strul (3)

Tonkraft (77)

Gästspel (1)

Intervjuprogram (3)

Uppesittarkväll (1)

Musik och Teater (3)

Visa Stunder (1)

P2 Live (0)

P3 Live (47)

P4 Live (13)

Nyare Klassiker (3)
   1985 11 13 Lunchmusik Mikael Ramel
   1988 07 03 Bruce Springsteen
   1998 11 09 Rem

Hmv & Spelaren går (1)

Det Musikaliska Ansvaret (5)

Tankar vid slutet av dagen (18)

   

Nyare klassiker

 

Ibland bara de svischar förbi i radion, inhemska som utländska spelningar eller besök. Ibland kan jag fånga dem, ibland gör någon annan det (åt mig osv) och ibland går det inte alls. I takt med utvecklingen av olika radioprogram (lokala som regionala) och programserier, olika samsändningar (nationella som internationella), utökningar av antal kanaler och frekvenser med flera gör att det blir det hart när omöjligt att hänga med på allt.  

 

Oavsett, oftast är Sveriges Radio där och visar ett intresse för sedermera annonsering och sändning. Flera ”nya” inspelningar har också sänts utanför de traditionella programserierna och det är några av dessa som jag ska försöka samla under rubriken ”Nyare Klassiker”.


Jag tror att det i djupet av de mest arkivbeständiga arkiven finns gott om bandmeter som är resultat av olika produktioner som SR gjort. Vem vet vad som döljer sig i djupet av landets alla radiohus?

 

Några av alla dessa sändningar finns således bevarade i mitt minne och jag har också ibland fått grym hjälp av personer som hjälpt mig med kunskaper jag absolut inte hade kunnat förvärva på egen hand.

HMV 2011

 
 
© copyright 2017 | HMV ,     |   | hmv.tonkraft@telia.com